Odoo image and text block

Hotel Alexandros Palace 5*

  Hotel Alexsandros palace 5* е разположен на п-в Атон в Халкидики, район Трипити, на 2км от Неа Рода, на 9км от границата със "Света гора" - независима монашеска република и на 120км от град Солун. Частично модернизиран през 2013 г. и 2014 г. Комплексът се състои от 12 сгради с по 3 или 9 етажа с обща площ от 7000 кв.м. На разположение на гостите са общо 243 стаи и апартаменти. Всички са снабдени с климатик, телевизор, хладилник и сейф (срещу такса). Има два басейна с прясна вода и един отопляем с хидромасаж в СПА центъра. Пясъчно-чакълест плаж има в близост до хотела, като напитките, чадърите и шезлонгите се заплащат. 


www.alexandroshotel-halkidiki.comХалкидики е п-в на територията на Гърция в Егейско море. Полуостровът е с  формата на тризъбец, чиито "ръкави"  са Касандра, Ситония и Атос (Атон).Халкидики е вдаден в морето между Орфанския и Солунския залив, близо до град Солун.  Халкидики привлича множество туристи с чудесната си природа, прекрасните плажове и богатата история. Туристите имат множество възможности да посетят исторически обекти и забележителности. Столица на полуострова е Полигрос. 

Третият ръкав на Халкидики – Атон, е най-известен с множеството източноправославни ортодоксални манастири, поради което често го наричат Свещената планина или Света гора. Манастирите на острова  са 20  и са признати за едно от най-свещените места за православния свят. Манастирите на Атон могат да бъдат посещавани само от мъже и то при определени условия и само в няколко дни в годината. На Атон има и български манастир, в който живеят тридесет български монаха  - Свети Георги Зограф. Двете по-големи селища на Атон са Дафни и Карес, които са в планината, но по-подходящи за туризъм са курортните градчета Уранополи, Неа Рода и Амоулиани.

Трипити е селце на п-в Халкидики, Гърция, част е от дем Аристотел, област Централна Македония. Трипити се намира на брега в южната част на Света гора, в близост до входа на Ксерксовия канал, срещу о-в Амуляни, като от Лимани може да сепътува с ферибот до острова.