Hotel Bomo Club Krini Beach 3*+

 Хотел Bomo Club Krini Beach се наира в курортната местност Сфакаки, на 9км. от град Ретимно и на 70 км от летище "Никос Казандзакис" в град Ираклион. На около 200м от хотела има автобусна спирка. Сфакакни е добре развит морски курорт, с луксозни хотели и заведения, на уникално местоположение. На около 20 минутна разходка от хотела има множество магазини, кафенета, ресторанти и барове. Морската вода е кристално чиста, а плажовете са покрити с нежен пясък. Хотелът, освен централната сграда, се състои и от 20 уединени бунгала с комфортни стаи. Целият хотелски комплекс се намира на първа линия на морето и е добре поддържан. Гостите му могат да се възползват от басейн, барове, ресторант и аниматорски услуги за деца.

 

Odoo text and image block

 

 

Остров Крит (Crete) със своята площ от над 8300кв.м. се класира като най-големият остров в Гърця и любимо място за туристи от всички краища на света. Културата, историята естествената му красота и благоприятният климат - жарко слънце и хладно море го правят една от най-предпочитаните дестинации в света. Усмивките не слизат от лицата на жителите и посетителите му. Някои от най-посещаемите  забележителности на острова са старото пристанище, крепостта Кулес, Минойският дворец в Кносос и археологическият музей.

Ираклион (Heraklion) е най-големият град  и се счита за център на остров Крит. Неочаквано добрата съвместимост между антично и модерно, и смесица от различни видове архитектура правят Ираклион страхотно място за посещение.

Ретимно е уникално градче, създадено през 1204г., което предлага смесица от венецианска и критска архитектура - тесни улички и кокетни ресторанти, които примамват туристите с местните си специалитети . Градът се намира в западната част на острова и е сред най-добре запазените градове в Гърция от средновековието.Тъй като градът е създаден от венецианци, тук преобладава архитектурата във венециански стил. Повечето от останалите сгради в старата част на града са тяхно творение. Замъкът „Фортеза”, който е построен през 1590 г., се намира на нисък хълм в центъра на Ретимно. Векове наред крепостта е пазела града от пиратски набези и турските нашественици.Старото венецианско пристанище е оградено от стар вълнолом и датира от XIII век. Но и днес то е в изключително добро състояние, като се имат предвид годините му.В края на вълнолома се издига фар, който всъщност не е венециански, а построен много по-късно от турците през XVII век