Odoo image and text block

Hotel Grecotel Club Marine Palace & Suites 4*+

Хотел Grecotel Club Marine Palace се намира в курорта Панормо, на 25км от град Ретимно и на 59км от летище "Н. Казандзакис" (международно) в гр. Ираклион. Луксозният комплекс удивява необикновен дизайн и неповторима обстановка. Гледката към морето отнема дъха още в момента на пристигане. Гостите на хотела, освен в удобните, просторни стаи могат да прекарват времето си в ресторантите, баровете, СПА-центъра или край басейните и аквапарка. Хотелът разполага също с магазини, детски клуб и спортни и развлекателни зали. Хотелският комплекс е сгушен между лимонови, манадаринови и ванилови дървета, допринасящи с чудния си аромат за приказната атомсфера. Аквапаркът  в Club Marine Palace & Suites на о-в. Крит предлага фантастични водни дейности за цялото семейство. Заема площ от цели 6000 кв.м. и предлага  прекрасна гледка към Критско море и живописното рибарско селище Панормо. 

www.clubmarinepalace.com


Остров Крит (Crete) е най-големият остров в Гърция и площта му е 8336 кв.км. Историята, културата , естествената му красота и мекият климат -топлото лятно слънце и хладни морски води, в комбинация с усмивките, не слизащи от лицата на хората, превръщат остров Крит в най-предпочитаната и модерна туристическа дестинация в Гърция.Някои от най-известните забележителности на острова са старото пристанище, крепостта Кулес, Минойският дворец в Кносос и археологическият музей

Ираклион (Heraklion) е най-големият град на остров Крит и се намира в западната част а острова. Градът е административен, културен и туристическия център на острова. Неочаквано добрият микс между старо и ново, смесицата от различни стилове архитектура правят града изключително интересен и привлекателен за туристите. Комбинацията от венецанска   и критска архитектура, тесните улички и кокетните ресторанти изкушават непрестанно гостите на града да забравят реалността. 

Ретимно е малко градче, създадено  през 1204 г., от венецианците завладели остров Крит, поради което и архитектурата на старата част на града е предимно във венециански стил. Замъкът „Фортеза”, построен през 1590 г., се намира в центъра на град Ретимно. В миналото крепостта е пазела Ретимно от набезите на пирати и нашественици от турските брегове. В града има и древно венецианско пристанище, което от XIII век  до днес е запазено в добро състояние. От нашествията на турците е останал фар, на края на вълнолома, изграден през  XVII век.