Odoo image and text block

Hotel Petinos 4*

  Hotel Petinos 4* е се намира в курортаПлатис Ялос, на около 3км. от летището в Миконос, на 5 км. от новото пристанище и на 4 км. от старото пристанище. Архитектурата на хотела е традиционна за о-в Миконос - ниски, етажирани бели сгради. Хотелът разполага с басейн и  плаж с хубав пясък, на който има чудесен ресторант. Персоналът предлага всякакъв вид услуги. Препоръчваме го романтични почивки.


www.petinoshotel.gr


Миконос е гръцки остров, част от Цикладските острови в Егейско море. Най-голям на острова е град Миконос, известен също и като Хора. Градът е страхотно съчетание от специфична архитектура, традиционни и модерни рибни ресторантчета, кафетерии, барове, клубове, множество бутици и малки магазинчета за сувенири. Островът се слави с нощния си живот. Къщите са предимно бели, кубовидни и максимум двуетажни. Уличките са тесни и също са  боядисани  с бяла боя. Тази специфична архитектура помага в борбата срещу лятната горещина. Миконос е едно от най-красивите и уютни места в целия свят.През летния сезон влизането на автомобили в града е забранено, което в комбинация в множеството младежи на велосипеди, ATV-та и мотопеди затрудняват значително предвижването с кола на острова. Вятърните мелници и трите пеликана острова са се превърнали в своеобразни талисмани на Миконос. 

Най-известните атракции на острова са Супер Парадайс Бийч, манастирът от 16 век в Ано Мера, Панормос Бийч, историческите църкви Панагия Парапортиани, Елия Бийч, Платис Гиалос Бийч, Парадайс Бийч, историческите вятърни мелници с изглед към морето в град Чора - Като Мили и Малката Венеция, където не съществува граница между сградите и водата.

Част от историята е и родното място на Аполон и Артемида - Делос. Отровът е необитаем, но дневните фериботи могат да ви отведат до там, за да изследвате останките. Топ забележителностите на острова включват: Sacred Harbor (сега е пресушено езеро), Terrace of the Lions (Терасата на лъвовете) , Cleopatra’s House (Къщата на Клеопатра) и House of Dionysos – луксозен частен дом, построен през 2-ри век. Делос разполага и с музей с гръцки скулптури и вази, както и малко кафене.