остров Миконос

  Миконос е гръцки остров, част от Цикладските острови в Егейско море.  Главен град на острова е Миконос, известен също и като Хора, една от световните перли – съчетание от специфична архитектура, невероятни рибни ресторанти, кафенета, дискотеки, клубове, бутици и магазини за подаръци. Островът се слави с нощния си живот.Архитектурата е специфична. Къщите са бели, кубообразни и максимум двуетажни. Уличките са тесни и се боядисват с бяла боя. Няма по-красиво и уютно място от Миконос.През летния сезон влизането на автомобили в Хора е забранено, с изключение на тези, които имат пропуск, но такъв се вади трудно и струва доста скъпо. Има доста фирми, които дават мотопеди и бъгита (ATV) под наем. Пътуването с кола през летния сезон е доста трудничко, защото отвсякъде летят въпросните мотопеди и бъгита, яхнати от безгрижни тийнейджъри, които много, много не се съобразяват с другите участници в движението.  Талисманите на острова са вятърните мелници и пеликана Петрос, но всъщност пеликаните са три на брой.

Информация за хотелите на остров Миконос може да намерите >>> ТУК

Odoo text and image block


 
Най-известните атракции на острова са Супер Парадайс Бийч, манастирът от 16 век в Ано Мера, Панормос Бийч, историческите църкви Панагия Парапортиани, Елия Бийч, Платис Гиалос Бийч, Парадайс Бийч, историческите вятърни мелници с изглед към морето в град Чора - Като Мили  и Малката Венеция, където не съществува граница между сградите и водата.

Част от историята е и  родното място на Аполон и Артемида - Делос. Отровът е необитаем, но дневните фериботи могат да ви отведат до там, за да изследвате останките. Топ забележителностите на острова включват: Sacred Harbor (сега е пресушено езеро), Terrace of the Lions (Терасата на лъвовете) , Cleopatra’s House (Къщата на Клеопатра) и House of Dionysos – луксозен частен дом, построен през 2-ри век. Делос разполага и с музей с гръцки скулптури и вази, както и малко кафене.