Nieuw Statendam

Най-новият кораб на Holland America Line

 

Odoo CMS - a big picture


Корабът, който ще бъде пуснат на вода за първи път през декември тази година е кораб-сестра на Koningsdam и е вторият кораб от клас Pinnacle  на Holland America Line. Дизайнът му е вдъхновен от нежните, плавни извивки на музикалните инструменти. На борда на кораба ще могат да се настанят 2666 пасажери.

За кръстница на Nieuw Statendam е избрана Опра Уинфри - тази отдавнашна традиция в мореплаването е голяма чест за избраният кръстник на кораба, който ще носи късмет и ще е пазител на него и неговите пасажери.


Odoo image and text block

Гостите на кораба могат да се насладят на иновативните специализирани ресторанти - от Sel de Mer (Солта на морето) до пекарната в традиционен холандски стил Grand Dutch Cafe. Разбира на борда му присъстват класическите за Holland America развлечения - кулинарното училище America’s Test Kitchen, BBC Earth Experience, BB King’s Blues Club,  Billboard on Board, винарната Blend, сцените Lincoln Center и World и СПА-центърът Greenhouse SPA & Salon. Както винаги, пасажерите могат да четат безплатно списание O The Oprah Magazine.

Ново попълнение е Rolling Stone Rock Club, където всяка вечер ще звучи класически рок в кооперация със списание Rolling Stone.


Корабът ще плава предимно в Средиземно море и Карибите.

Интересна иновация в каютите е възможността за избор на SPA каюта - освен удобствата на всички станали каюти от избрания клас, които предлагат това СПА преживяване (Inside, Ocean view или Verandah), те са оборудвани с килимчета за йога, докинг станции за iPod и в цената им е включен достъпът до Greenhouse SPA & Salon.

Дизайнерите, които са се погрижили за изяществото на кораба са Джейсън Кругман, Сандра Спанън и Дейвид Левенти.

Odoo - Sample 1 for three columns

Inside

 

Odoo - Sample 2 for three columns

Verandah

 

Odoo - Sample 3 for three columns

Neptune Suite