Odoo image and text block

ДУБАЙ

Всичко, което блести е злато

Дубай днес е ярък и забавен град. Известен с пясъците, слънцето и отличните си търговски центрове.

Някога той е бил спокойно градче със селски къщурки от корал и гипс, построени от персийските търговци и палмови хижи, подслонявали бедуинските рибари и търсачите на перли.

Днес джамиите и кулите на Стария Дубай се оглеждат в новите блестящи небостъргачи. Дързостта на градските управници е смайваща. Да построят хотели, не на брега, а точно във водата?! Строят се изкуствени острови със 120 км плажна ивица. Горещият, но сух климат, смекчен от бризовете от Арабския залив, чарът на мистичната пустиня, страхотните плажове и шанса да се докоснете до арабската култура, докато се наслаждавате на западните удоволствия, са само част от неустоимото изкушение.

Нищо в Дубай не е наистина старо. Ако обичате авангардна и модерна архитектура никъде по света не може да бъдете впечатлени така, както в най-големият метрополис в Обединените арабски емирства.

Тук може да видите 700-метровата кула на Дубай, първият подводен хотел – Хидрополис и и т.нар. атракция "Светът" – удивителен архипелаг от 250 сътворени от човека острови, подредени, така че да представляват карта на земното кълбо. Тук вече са издигнати оформения във вид на платноходка Burj Al Arab Hotel – най-високия в света хотел, закрития център за зимни спортове Ски Дубай. В мола Mall of the Emirates може да карате ски само на хвърлей разстояние от пустинните дюни. Има и удобни места за разходка, особено около Залива (Creek) – привлекателна ивица вода, която пресича града.

Информация за екзотични почивки и екскурзии в Дубай

Информация за хотели в Дубай