Costa Fortuna

Легендата на италианските трансатлантичеки лайнери


Costa Fortuna е жест към кореплаването в миналото. Заедно с корабът-сестра Costa Magica има мото "първокласен" за изтънчеността на обзавеждането и елегантността на атмосферата на борда.

Обществените пространства и ресторанти са украсени с репродукции на рекламни материали от 20'те и 30'те години на миналия век. В лобито има модели на 26 кораба, които са били част от флотилията на Costa Cruises.

 Тринадесет палуби са създадени за вас и вашето удобство - четири басейна, един от които с прибиращ се покрив, джакузита, водни пързалки, открити палуби, казино, дискотека и театър ви очакват на борда на този прекрасен кораб, който е един от първите кораби приели новите стандарти за круизни почивки.


Odoo image and text block
Odoo image and text block


 Коста Фортуна e построен и изпълнява круизи от 2003 г. Тогава е бил най-големият по тонаж и капацитет на пасажери кораб на компанията Costa, но днес, в сравнение с по-новите круизни кораби бихме определили Costa Fortuna по-скоро като среден по големина. Представител на клас Fortuna, по дизайн и концепция корабът се смята за наследник на старите италиански презокеански лайнери, на които са кръстени и част от заведенията на борда. Той е много елегантен и удобен за пътуване, оборудван с всички удобства и опции за развлечение, спорт и пълноценна почивка, присъщи на круизен кораб на европейска компания от неговия ранг, но с повече дух, чар и топла атмосфера.


Odoo image and text block

От 1358 каюти на борда на Costa Fortuna, 522 са каюти с балкон, а останалите се разделят на вътрешни, външни с прозорец или илюминатор, малки и големи апартаменти. Характерно за круизна компания Costa, каютите на Fortuna са сравнително просторни, много удобни и с доста гардеробно пространство, което при някои круизни компании е недостатъчно. Те са разделени на 2 класа – Classic и Premium, като втория дава допълнителни предимства и удобства на пасажерите, настанени в тях.